Tin minte ca prin 2001 sau 2002, la un concert la Arenele Romane cu Zob, Vita de vie si Iris, cei de la Vita de vie au cantat inaintea Iris-ilor. Si Adrian Despot a anuntat ca urmeaza sa intre pe scena "Dumnezeii muzicii rock". Desigur ca era o figura de stil, dar simplul fapt ca pot fi numiti asa de colegii de breasla spune multe despre respectul de care se bucura Iris. Normal ca nu poti asemui pe Dumnezeu cu nimic altceva, fie el/ea lucru, fiinta sau aiurea. Si tot normal e faptul ca baietii de la Iris sunt niste oameni obisnuiti, ca si noi toti, cu pacatele si virtutile lor. Worst, ai spus ca Iris nu e o fiinta, ci o trupa buna, care face muzica mai bine decat altele. Ai perfecta dreptate. Asta insa nu ii poate impiedica pe cei care ii iubesc sa ii numeasca zei, Dumnezei sau alte apelative. Pentru ca au fost numiti Dumnezei si zei ai muzicii rock, nu altceva. Mai spuneai tu de tariful mare pe care-l percep pentru cantarile lor. Mi se pare normal, in conditiile in care aceasta este activitatea din care traiesc. Iar preturile la produsele lor muzicale nu mi se par nici mari, nici mici, ci se inscriu in nota tuturor celorlalte produse similare de pe piata. Cat priveste faptul ca "exista destui prosti care sa plateasca" pentru produsele Iris, da-mi voie sa nu comentez afirmatia asta. Te intrebai de ce ar fi longevitatea un criteriu valoric. Dar de ce nu ar fi? Iris a rezistat in muzica, cu bune si cu rele, peste 30 de ani. E cea mai apreciata trupa de rock in Romania. 20000 de spectatori la un concert inseamna ceva. Si sincer, nu ma indoiesc de faptul ca ar fi facut fata cu succes si afara, in conditiile unui management eficace si a unei imagini pe masura. Daca aveam si noi conditiile pe care le-au avut trupele de dincolo, ai fi auzit de Iris si peste hotare. Mirage ti-a dat exemplu de trupe din Romania care sunt iubite, dar n-au avut succesul de care se bucura Iris. Nu stiu cata lume si-ar mai fi amintit de Iris daca erau o trupa cu o activitate de 2-3 ani. Iar in ceea ce priveste site-ul, ti-a raspuns Mirage. Iris, din pacate, nu a avut pe cineva anume din interior care sa le promoveze imaginea, fie pe un site oficial, fie altundeva. Nu stiu daca e implicit vina lor sau a altcuiva. Sper , totusi, ca se va intampla acest lucru candva. Imi place sa cred ca site-ul asta poate fi un prim pas in acest sens.